Let them be    Kids

Social network

Let them BE talks @Maisterplan

Let them BE-talks

08 & 09 aug 2023

10:00 - 18:00

Maïsterplan Damme

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5 korting voor het huidige of eerstvolgende event!

Prijs talks: 35,79 EUR

excl. de extra’s

Dinsdag 8/8

Programma:

10u: Welkom in Maïsterplan
11u: Let them BE talk met Eva Daeleman
13u: Lunch
15u: Let them BE talk met dr. Jutta Borms
17u30: Boerderijtoer
18u: BBQ

Let them BE themselves

Eva Daeleman gaf haar succesvolle mediacarrière op om haar eigen pad te bewandelen. Samen met haar man en dochter leeft ze een leven dat bij hen past. Ze durft voor zichzelf kiezen, staat kritisch in het leven, neemt onconventionele beslissingen en coacht vrouwen om ook authentiek en vanuit hun passie te leven.

Het moederschap deed Eva’s leven radicaal veranderen. De eerste 1000 dagen met haar dochter Moon zitten erop, het ideale moment om even stil te staan bij haar bewuste manier van opvoeden, de uitdagingen die ze met een positieve mindset en onstilbare drang naar groei is aangegaan. Eva
inspireert omdat ze haar leven leeft vanuit haar unieke blauwdruk en dat krachtig voorleeft.

Waar ken je Eva Daeleman van?

 • Schrijfster van o.a ‘Elke dag vakantie’, ‘en dan vraag ik me af: doe ik het wel goed in het leven’, ‘Omdat het kan’, ‘Woman up’…
 • Voormalige Radio- en TV-presentatrice
 • Yoga retreats
 • Online trainingen en webinars
 • Coach voor vrouwen

www.evadaeleman.be
www.elkedagvakantie.be

Let them listen to their bodies

Dr. Jutta Borms is een klassiek geschoold arts, die zich al bijna 20 jaar in de holistische geneeskunde verdiept. Je lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus als je gezond wil zijn en blijven moet alles in je lichaam én je hoofd goed zitten. Het is belangrijk onze kinderen te leren dat ze voor een groot stuk zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid en dat ze in staat zijn om zelf voor een goede weerstand te zorgen.

Kinderen staan nog goed in verbinding met zichzelf, dus het is heus niet zo moeilijk om hen te laten luisteren naar hun lichaam. Zij weten ergens wel dat hun lichaam een taal spreekt en dat als ze zich bezeren of er iets niet goed zit in hun leven het lichaam dat al protesterend uit in pijn of een ander symptoom. Achter elke klacht zit dus een verhaal en in plaats van er zo snel mogelijk vanaf te willen is het aangewezen goed te voelen en te achterhalen welke boodschap er achter dit felle signaal van hun lijf zit. Eens de boodschap achterhaald is kunnen wij, als ouder, de klacht vaak op een natuurlijke manier behandelen.

Jutta moedigt ouders aan om te verstillen en af en toe een pauze in te lassen door te mediteren met je kinderen.

Waar ken je dr. Jutta Borms van?

 • Bekend holistisch arts
 • Schrijfster van ‘Word je eigen dokter’, ‘Na de crash’, ‘De Nieuwe dokter’.
 • De ‘Nog 9 minuten meditaties’ voor volwassenen en kinderen met Evi Hansen en Hilde De Baerdemaker
 • Retreats en workshops

www.drjutta.com
www.nog9minuten.be

Woensdag 9/8

Programma:

10u: Welkom in Maïsterplan
11u: Let them BE talk met Baptist de Pape
13u: Lunch
15u: Let them BE talk met Ellemieke Vermolen
17u30: Boerderijtoer
18Uu: BBQ

Let them live from their hearts

Baptist de Pape is de connaisseur over onze coeur. Hij kent alles van het hart en de onvoorstelbare kracht ervan. Hij reisde de wereld rond om de rocksterren van de spirituele wereld te spreken en verzamelde hun inzichten in een boek en een film: The power of the heart.

Door je te laten gidsen door je hart vind je je ware potentie en je geluk, leef je dichter bij je intuïtie, kom je bij je soulsignatuur en van daaruit leven is het grootste geschenk dat je je kinderen kan geven.

De onmetelijke kracht van het hart kan hij niet alleen spiritueel maar ook wetenschappelijk onderbouwen.

Waar ken je Baptist de Pape van?

 • Filmmaker van ‘The power of the heart’
 • Auteur van bestseller ‘The Power of the heart’ en ‘Leer manifesteren zoals Oprah Winfrey en
  ‘J.K. Rowling’
 • Interviewde iconen zoals Deepak Chopra, Paulo Coelho, Eckhart Tolle etc.

www.thepoweroftheheart.com 

Let them eat what their bodies need

Ellemieke Vermolen heeft een passie voor gezond eten en koken en het is haar missie om je kids al vroeg bewust te maken van puur eten. Het draait om voeden in plaats van vullen, vindt ze, en dat kan best uitdagend zijn, als ouder, in tijden waarin kinderen dagelijks worden geprikkeld door gesuikerde voeding en bereide geïndustrialiseerde maaltijden zoals pizza’s, industrieel brood, worst, roze yoghurtjes…

Wij, mensen, zijn geen machines die allemaal op dezelfde olie functioneren. Elk lichaam is uniek en verdient voeding dat het vlot kan verteren. De klassieke voedingsdriehoek, waarin granen en melk een te prominente plaats krijgen, is achterhaald. Ellemieke focust in haar boeken en recepten ook op lactose- en glutenvrije gerechten omdat veel kinderen daar intolerant voor zijn. Voor drukke ouders is het niet altijd evident om een voedzame maaltijd, afgestemd op de noden van jouw kinderen, op
tafel te toveren. Ellemieke toont dat het kan op een eenvoudige, speelse, ongedwongen manier. Al vraagt het wel wat creativiteit, leuk om die aan te wakkeren, toch?

Waar ken je Ellemieke Vermolen van?

 • Schrijfster van kookboeken met een focus op kinderen gezond voeden
 • Schrijfster van ‘Kom weer in je kracht’
 • Wil vrouwen in hun kracht coachen
 • Presentatrice
 • Lifestyledeskundige 
 • Voormalige actrice 

www.ellemiekevermolen.nl 

Stel je dag samen:

De podcasts zijn uitsluitend toegankelijk voor volwassenen, kinderen zijn heel welkom op het terrein van Maisterplan, onder begeleiding. Het basisticket voor de podcast van 35€ is dus enkel aan te kopen door de toeschouwer van de podcast.

Let them BE-talks om 11u en 15u 35€ per dag
Doolhof (het doolhof is doorlopend toegankelijk)
 • Doolhof 5€ (wanneer je een ticket koopt voor de Let them BE-talks)
 • Doolhof volwassene 10€
 • Doolhof kind (4 t.e.m 12 jaar) 7€
 • Doolhof kind t.e.m 3 jaar 5€

Vanaf 13u kan je een gezonde, biologische lunch verorberen op een gezellig plekje op het domein (het doolhof is doorlopend toegankelijk)

 • Lunch (rijkelijk gezond broodje met salad bowl) 13,50€
 • Lunch kids (ovenbroodje kaas/hesp met snoepgroentjes) 8,50€
 • Vegan lunch kids 8,50€
 • Vegan lunch volwassene 13,50€
 • Picknick box met dekentje: een mand vol goesting – samengesteld met de beste streekproducten en hoeveproducten van Maïsterplan, incl. sapjes (vanaf 2 personen)
  20€ per persoon
 • Kindvriendelijke picknick box met dekentje: een mand vol goesting – samengesteld met de beste streekproducten en hoeveproducten van Maïsterplan, incl. sapjes (vanaf 2 personen)
  15€ per kind

Vanaf 18u wordt er gebarbecued in de boomgaard.

Het is een BBQ van eigen kweek met groentjes uit de biologische pluktuin. Zouden er maïskolven gegrild worden?

Wie zich inschrijft voor de BBQ wordt als aperitief op sleeptouw genomen tijdens een rondleiding op de boerderij

 • BBQ volwassene (aperitiefhapje en tapasplankje, uitgebreide BBQ met een assortiment van hoevevlees, eigen gerookte vis, groentjes uit de pluktuin en een dessert) 40€
 • Kids BBQ incl. dessert 18€

Maïsterplan is het levenswerk van boer Max en boerin Janne, ze creëren op hun biologische akkerbouwbedrijf een ontmoetingsplek waar mensen kunnen praten en genieten van de omgeving. Gasten kunnen er ook ervaren hoe het er op een bio-boerderij aan toe gaat en hun voeling met de natuur herstellen. Kinderen worden er geprikkeld om op avontuur te gaan, lekker vrij te spelen of te rennen tussen de maïs. Het was verleidelijk om veel verbindende activiteiten aan te bieden maar de plek nodigt uit om geheel volgens onze filosofie: te ontdekken, te spelen, te ‘zijn’ en to do your dada.

maisterplan

do your “dada” states La Dada,
een kledingbrand geïnspireerd door kinderen 

De artistieke Brigitte Peeters, gekend van o.a. studio Dada’s verbindende events voor ouder en kind, lanceerde recent haar eigen kledinglijn. Daarmee heeft ze een duidelijke missie: moeders eraan herinneren dat ze hier zijn om hun “dada” te doen.

De valkuil van vele mama’s van tegenwoordig is dat ze zich volledig geven aan hun gezin en werk, ze willen het allemaal zo vreselijk goed doen, waardoor ze het druk hebben en bijgevolg verstrikt raken in het leven en vergeten plezier te maken. De comfortabele, kleurrijke Dada kledingitems nodigen mama’s uit om speelser in het leven te staan, moedigen hen aan om creatief te zijn en fun te hebben met hun kroost. 

Co-creatie

Vanuit een gedeelde visie zijn Brigitte van La Dada en Ellen van Let them BE gaan brainstormen of noem het eerder heart stormen, want vanuit hun hart willen ze samen af en toe verbindende events organiseren waarbij je inspiratie opdoet bij prikkelende gesprekken en momenten beleeft waarbij je
innerlijke kind zal juichen van blijheid, je innerlijk vuur zal knetteren en gespiegeld wordt naar jouw kind.

Play, BE & do your dada op ons tweedaagse event in co-creatie met Maisterplan.

Hopelijk tot binnenkort tussen de maïsvelden.

Routebeschrijving

Gallerij

Nieuwsbrief

Wil je graag als eerste op de hoogte zijn van nieuwe Let them BE- podcasts en events?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief